Nieuwe Google Chromecast met enkele interessante upgrades

De nieuwe streamingapparaat van Google wordt geleverd met een nieuw, fris ontwerp en twee nieuwe kleuren: Chalk en Charcoal. Het behoudt dezelfde afmetingen maar heeft een verbetering van 15 procent in de verwerkingssnelheid en ondersteunt nu 1080p streaming met 60 frames per seconde, iets dat soms temperamentvol kon zijn op het vorige model.

Naast de video-upgrade ondersteunt de nieuwe Chromecast ook audiostreaming in meerdere kamers. Met een update later in het jaar kan het streamingapparaat ook toegevoegd worden aan ‘luidsprekergroepen’, wat betekent dat er naar muziek van Spotify, YouTube Music (en hopelijk ook andere streamingdiensten) in perfecte harmonie geluisterd kan worden via meerdere aangesloten compatibele luidsprekers.

Chromecast werkt nu ook naadloos samen met Google Home, dus spraakbedieningen kunnen gebruikt worden om verbonden apparaten te gebruiken. De nieuwe Chromecast werkt ook met de nieuw aangekondigde Live Albums-functie, die foto’s van een Google Photos-account naar een aangesloten tv kan streamen.

De nieuwe Google Chromecast kost €39 en is in onze winkel.

Share This

Share This

Share this post with your friends!